Execută aceste exerciții dacă stai multe ore la volan

Ai permis de conducere auto?

Petreci multe ore la volanul mașinii?

Resimți dureri lombare după un drum de 2 ore de mers cu mașina?

În zilele noastre mașina a devenit o necesitate și din acest motiv trebuie să acordăm atenție efectelor pe termen lung care apar din cauza statului mult în acest mijloc de transport.

Condusul mult afectează coloana vertebrală. Poziția din scaunul mașinii trebuie ajustată în funcție de fiecare persoană în parte.

Dacă mașina este prevăzută cu pernuță lombară te rog să o folosești. În lipas acestui suport coloana lombară este forțată să se curbeze.

Zona lombară este din conformația ei cu o ușoară curbură, numită curbură lordotică, opusul acesteia îl găsim la nivelul zonei toracale denumită curbură cifotică. Toate țesuturile nervoase de la nivelul articulațiilor intervertebrale vor funcționa în parametrii normali numai atunci când sunt păstrate curburile fiziologice.

Poziția din scaunul mașinii plus trepidațiile ce apar în timpul deplasării vor forța regiunea lombară și nu numai.

Execută complexul de exerciții descris mai sus în videoclip și vei putea înlătura efectele negative apărute în urma condusului.

Platforma OsteoMăcreanu îți pune la dispoziție programe complete de recuperare pe care le poți accesa de acasă în orice moment al zilei dorești.

Ai protocoale complete în funcție de afecțiune, este practic cea mai rapidă programare pe care o poți obține la un terapeut.

Accesează pagina cu protocoale OsteoHelp, alege protocolul care ți se potrivește și primești acces la întreg programul tău de recuperare instant.

Eu sunt pregătit să începem recuperarea ta.

Click pe imaginea de jos!