Durerea cervicală poate fi cauzată de o modificare la nivelul discurilor inter vertebrale.

Iradierea către braț anunță în cele mai multe cazuri o afecțiune mai serioasă a discului. Deformarea lui duce la diminuarea spațiului necesar rădăcinii nervoase care iese din spațiul dintre vertebre.

Contează foarte mult zona pe unde iradiază durerea. Dacă este resimțită pe partea din față a umărului poate fi cauzată de traseul nervului radial, dacă durerea se resimte pe partea din spate a umărului poate fi o suferință a nervului ulnar, iar resimțirea pe partea din mijloc a umărului putem vorbi de nervul median.

Nervii ulnar, median și radial reprezintă țesuturile cele mai mari ce deservesc brațul.

Dacă ai o durere care se transmite pe partea din spate, în regiunea dintre omoplat și coloana vertebrală și în anumite situații poate să genereze senzația de durere punctiformă sau ca un cui înfipt, este în cele mai multe situații cauzată de o suferință a discurilor dintre vertebre inferioare, C5-C6-C7.

Am de gând să pornesc o serie de articole în care să îți descriu anumite situații, în așa fel încât să poți înțelege într-o variantă cât se poate de simplă ce se întâmplă cu tine.

Dace le consideri practice, distribuie mai departe să putem ajuta cât mai multe persoane.

Sunt curios cum ți s-au părut aceste informații? Lasă-mi un comentariu cu părerea ta și nu te sfii să îmi adresezi o întrebare, voi răspunde la fiecare.

Dacă se strâng mai multe putem organiza un webinar în cadrul căruia vom putea discuta toate curiozitățile pe care le ai. Sunt tare curios de părerea ta.

Pe platforma OsteoMăcreanu poți primi acces la un protocol de recuperare complet pentru zona cervicală.

Se întinde pe o perioadă de 84 de zile, primești un set întreg de exerciții individuale aplicabile în cazul afecțiunilor cervicale.

Programul este accesibil exclusiv online, reprezintă cea mai simplă metodă de a primi toate informațiile necesare recuperării tale.

Achiziționează chiar acum Protocol de exerciții pentru dureri cervicale – Recuperare online 84 de zile

Preia controlul sănătății tale!

Protocol de exerciții pentru durerile cervicale. Recuperare de acasă prin kinetoterapie
https://osteomacreanu.ro/cursuri/osteohelp-pentru-protuzie-discala-c5-c6/

Lasă un răspuns