Tratează protruzia discală de 4 ori mai repede și mai ieftin.

Primele crize de dureri de spate sunt cel mai ușor de ignorat. Dar este cel mai sigur drum către instalarea unei disfuncții la nivelul unui disc intervertebral.

Discul intervertebral este compus din două componente:

  • nucleu pulpos, ajută articulația în procesul de mobilitate prin componența sa ,,gelatinoasă’’
  • înveliș cartilaginos, menține nucleul pulpos în interiorul articulației

Împreună compun articulația dintre 2 vertebre, asigură spațiul necesar nervilor să iasă din dreptul conului medular (șira spinării) și reprezintă structura care prezintă cea mai frecventă incidență de accidentare.

O presiune incorectă aplicată frecvent asupra unui disc intervertebral va genera un proces degenerativ, descris în mai multe etape prin debord discal, netratat se va transforma în protruzie discală, iar aceasta netratată se va transforma în hernie de disc.

O protruzie discală este descrisă de reducerea în înălțime a discului și deformarea structurii cartilaginoase până ajunge să depășească marginea corpului vertebral. Din acest punct acele așa numite crize de dureri de spate încep să se mențină o perioadă mult mai lungă de timp. Necesită un tratament medicamentos în multe situații. Indicat este ca tratamentul să fie recomandat de către un medic de specialitate.

Dar așa cum le transmit și pacienților de la cabinet, nu s-a inventat încă ,,pastila care să pună osul la locul lui’’.

Osteopatia reprezintă cumulul de tehnici manuale aplicate organismului cu scopul de a recâștiga un echilibru de funcționare al organismului. Protruzia discală face parte din lista patologiilor abordate în cabinetul de osteopatie.

DIn experiența acumulată în decursul anilor de aplicare a tehnicilor osteopatice am constatat necesitatea unei proceduri afiliate cu scopul de a grăbi procesul de refacere al organismului.

Cu ce ajută oxigenarea hiperbară non medicală organismul în vindecarea protruziei discale?

Un tratament osteopatic este condiționat de capacitatea de vindecare a organismului. Tehnicile manuale oferă toate condițiile complexelor articulare să își revină. Un țesut cartilaginos necesită o durată de cel puțin 4 luni pentru a se reface, iar pe toată perioada aceasta este necesar să se mențină toate structurile echilibrate funcțional.

Tratamentul hiperbaric crește capacitatea de refacere a organismului de până la 4 ori. Grăbește refacerea cartilaginoasă, elasticizează țesuturile ligamentare și crește capacitatea de refacere a țesuturilor nervoase.

Pentru a afla toate beneficiile tratamentului hiperbaric non medical accesează link-ul.

În cabinet am reușit să reduc costurile unui tratament pentru o protruzie discală prin combinația dintre osteopatie și oxigenarea hiperbară non medicală.

Descrierea unui tratament.

  1. O ședință de osteopatie, cu rol de înlăturare a tensiunilor, echilibrare a lanțurilor musculare și pregătire a organismului pentru a scoate maxim din beneficiile oxigenării hiperbarice.
  2. În funcție de gravitatea situației sau modul de răspuns al organismului din timpul primei ședințe de osteopatie se vor începe ședințele de oxigenare.
  3. Urmează a doua ședință de osteopatie cu scopul evaluării noii condiții a organismului, consolidării complexelor articulare afectate și echilibrării țesuturilor profunde implicate în tot procesul degenerativ.
  4. A doua serie de ședințe de oxigenare hiperbarică au scopul de a finaliza procesul de reconstrucție a țesuturilor cartilaginoase, condiție favorizată de tot tratamentul de până în acest punct.

Tot acest tratament în loc de 4 luni se va scurta la o perioadă de 2-3 săptămâni.

Dacă și tu suferi de protruzie discală te poți programa la cabinetul OsteoMăcreanu la numărul de telefon 0747228022.

În completarea recuperării îți recomand protocolul de exerciții prezentat în videoclipul de mai jos.